Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (φώτο)

· Το πρωΐ της Τετάρτης 30/10/2013 ετελέσθη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου Λευκωσίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ αμείωτο είναι το προσκύνημα από το πρωΐ, καθώς προσέρχονται χιλιάδες Κυπρίων αδελφών μας και αναμένουν με υπομονή ναπροσκυνήσουν την Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.

· Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και οι λοιποί Κληρικοί που συνοδεύουν την Αγία Κάρα στην Κύπρο, έγιναν δεκτοί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου. (Διαμέρισμα Εθνάρχου Μακαρίου, Παρεκκλήσιο Αποστόλου Βαρνάβα κλπ.).

Εν συνεχεία προσκύνησαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Ιωάννη Ηλιάδη, υπεύθυνο του Μουσείου της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος στην συνέχεια ξενάγησε τους Αρχιερείς και τους λοιπούς εξ Ελλάδος Κληρικούς στο παρακείμενο Βυζαντινό Μουσείο.

· Μετά ταύτα επισκέφθηκαντο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίο ίδρυσε το 1812 ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός και από το οποίο απεφοίτησαν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Εθνάρχης Μακάριος.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους του Σχολείου και στην κρύπτη των Φιλικών κατά το 1821.

Τέλος στο Γραφείο του κ.Διευθυντού έγιναν δεκτοί με πολύ σεβασμό και ευγένεια από τον κ. Διευθυντή τουΣχολείου, ο οποίος μίλησε με λόγια συγκινητικά προς τους Αρχιερείς και τους άλλους Κληρικούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την συγκίνηση όλων για την υποδοχή και τηνξενάγηση στον ιστορικό χώρο και ευχήθηκε από το σχολείο αυτό να αποφοιτούν Ελληνόψυχοι και λεβεντόψυχοι βλαστοί, σαν τους μαθητές που κατά καιρούςθυσιάστηκαν μέσα απ’ αυτό το Εκπαιδευτήριο, υπέρ πίστεως και Πατρίδος.

· Το απόγευμα οι Σεβασμιώτατοι και οι άλλοι Κληρικοί επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κείται το αεροπλάνο, που κατέπεσε από φίλια πυρά το 1974 με τα ιερά κόκκαλα των αγωνιστών και όπου έχει υψωθεί μνημείο δόξης και τιμής για τους ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου, Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους και όπου ανέπεμψαν δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των μαρτύρων και ηρώων της Κύπρου και της Ελλάδος.
 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About