Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Παράκληση του Μητροπολίτη Πατρών μέσω εγκυκλίου του για τον Δεκαπενταύγουστο

Μητροπολίτη Πατρών μέσω εγκυκλίου του για τον Δεκαπενταύγουστο -"Τηρείστε τη νηστεία τις μέρες αυτές"

Όπως είπε, λόγω των πανηγυριών που γίνονται, ο κόσμος παρασύρεται και τρώει κρέας


Παράκληση του Μητροπολίτη Πατρών μέσω εγκυκλίου του για τον Δεκαπενταύγουστο -"Τηρείστε τη νηστεία τις μέρες αυτές" Όπως είπε, λόγω των πανηγυριών που γίνονται, ο κόσμος παρασύρεται και τρώει κρέας 
Εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου διαβάστηκε από τους ιερείς σε όλους τους ιερούς ναούς της επικράτειας της Μητροπόλεως Πατρών την περασμένη Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, στο τέλος της Θείας λειτουργίας.
Ο κ.κ. Χρυσόστομος θέλησε μέσα από το κείμενο του να εκφράσει δύο λόγια για την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου που είναι στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 15 Αυγούστου αλλά και για την ανάγκη να επιδείξουν πίστη και εγκράτεια οι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Εξάλλου την περίοδο έως τον Δεκαπενταύγουστο τελούνται καθημερινά παρακλήσεις προς την Παναγία στις εκκλησίες τα απογεύματα ενώ το διάστημα αυτό χαρακτηρίζεται και ως «Μικρό Πάσχα».
Ο κ.κ. Χρυσόστομος μέσα από την εγκύκλιο του, απ’ όσο ακούσαμε, στάθηκε ιδιαίτερα και στην «παρεξήγηση» που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες πανηγύρια που διοργανώνονται αυτές τις μέρες όπως για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου και της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Ο κ.κ. Χρυσόστομος συνέστησε στους πιστούς να ετοιμαστούν πνευματικά αυτές τις μέρες για να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και να τηρήσουν το έθιμο της νηστείας που επιτάσσει όχι κατάλυση κρέατος και ψαριού έως και τις 14 Αυγούστου με εξαίρεση την ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όπου η παράδοση θέλει τους πιστούς να τρώνε ψάρι και δη βακαλάο.
«Δυστυχώς», όπως άφησε να εννοηθεί ο κ.κ. Χρυσόστομος, το έθιμο και θρησκευτική παράδοση της νηστείας δεν τηρείται με πολλούς στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται να τρώνε κρέας όπως σουβλάκια κ,α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About