Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ

..."Νιώστε ευγνωμοσύνη για τις αισθήσεις σας: για τα μάτια σας που βλέπουν, για τα αφτιά σας που ακούν, για το στόμα σας που γεύεται, για τη μύτη σας που μυρίζει και για το δέρμα σας που σας επιτρέπει να νιώ­θετε. Νιώστε ευγνωμοσύνη για τα πόδια σας που σας επιτρέπουν να περ­πατάτε, για τα χέρια σας που χρησιμοποιείτε για να κάνετε σχεδόν τα πάντα, για τη φωνή σας που σας επιτρέπει να εκφράζεστε και να επι­κοινωνείτε με τους άλλους. Νιώστε ευγνωμοσύνη για το εκπληκτικό ανο­σοποιητικό σας σύστημα που εξασφαλίζει την υγεία σας ή σας θεραπεύ­ει και για όλα τα εσωτερικά σας όργανα που λειτουργούν άψογα ώστε να χαίρεστε τη ζωή. Νιώστε ευγνωμοσύνη για το μεγαλείο της ανθρώπι­νης νοημοσύνης σας που καμιά τεχνολογία στον κόσμο δεν μπορεί να αντιγράψει. Κάθε κομμάτι του σώματος σας είναι το μεγαλύτερο εργα­στήριο στον πλανήτη, και δεν υπάρχει τίποτα που να πλησιάζει, έστω, τη μεγαλειώδη λειτουργία του. Είστε ένα θαύμα!
Νιώστε ευγνωμοσύνη για το σπίτι σας, για την οικογένεια σας, για τους φίλους σας, για τη δουλειά σας, για τα κατοικίδια σας. Νιώστε ευγνωμο­σύνη για τον ήλιο, για το νερό που πίνετε, για το φαγητό που τρώτε και για τον αέρα που αναπνέετε· χωρίς κάποιο απ’ αυτά, δε θα είχατε ζωή.
Νιώστε ευγνωμοσύνη για τα δέντρα, για τα ζώα, για τις θάλασσες, για τα πουλιά, για τα λουλούδια, για τα φυτά, για τον ξάστερο ουρανό, για τη βροχή, για τα αστέρια, για το φεγγάρι, για τον πανέμορφο πλανήτη μας."...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About